Korábban már mutattunk fényképeket a Fiat 500XL-ről, amikor félbevágva mutatott meg egy példányt néhány újságírónak az olasz cég. Most meg itt vannak a mindenféle álcázást nélkülöző, hivatalos ábrázolások a védjegyhivatalból.

Jól látszik, hogy a lehető legtöbb karosszériaelem közös a Fiat 500L-lel, épp csak a C oszlop magasságában toldottak bele úgy egy arasznyit a felépítménybe. A gyarapodás a csomagtér javát szolgálja, amelyben felár ellenében két darab szükségülés is rendelhető lesz – szigorúan kisgyermekek számára.

A motorkínálat is megegyezik majd a Fiat 500L-lel, az 1,4-es szívó (95 LE) és 0,9-es turbó (104 LE) benzines mellett az 1,3-as dízel (85 LE) lesz választható hozzá, később ezekhez csatlakozik majd az 1,6-os dízel is. Természetesen a Fiat 500XL-hez is elérhető lesz a kávéfőző gép. A jövő év közepén várható az autó megjelenése a márkakereskedésekben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!