Május elején beszámoltunk arról, hogy a Nissan jelentős mértékben csökkentette legfontosabb autóinak vételárát az USA-ban, és az intézkedés olyannyira eredményes lett, hogy azóta 25 százalékkal emelkedtek az értékesítések. Ez pedig már feltűnt a vetélytársaknak is, akik azonban még nem tudják, hogyan lépjenek a maguk részéről.

A Nissan azért tudott ilyen nagylelkű lenni, mert az olcsó jen miatt olcsóbban tud gyártani. Azonban a detroiti hármas már bajban van, hiszen nekik nem segít az árfolyam, és nem is olyan rég nagy nehezen végül megszabadultak a korábbi gyilkos árengedmény/pénztámogatás versenytől, amikor egymás alá ígértek. Márpedig lépniük kell, az Altima eladásai például 41 százalékkal emelkedtek, megelőzve ezzel a Ford Fusiont (mifelénk majd Mondeoként lesz megvásárolható). Piaci elemzők szerint a gyenge jen árfolyam idén 2,7 milliárd dollárral javítja a Nissan nyereségességét. Várhatóan hamarosan a többi japán gyártó is árat csökkent vagy épp felszereltséget bővít majd, hiszen az ő javukat is szolgálja a japán kormány által mesterségesen gyengített árfolyam.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!