Negyed évszázaddal ezelőtt alapították meg a Holden HSV, azaz Holden Special Vehicles részlegét, amely a különösen nagy teljesítményű autókért felel. Erre emlékeznek a most elkészített 25th Anniversary GTS-sel, amelynél kifejezetten a rémisztő megjelenésre mentek rá.

Ez sikerült is elérni, legalábbis ha azt vesszük, hogy szépnek egészen biztosan nem lehet nevezni az autót, úgyhogy maradjunk a rémisztő jelzőnél. A normál lökhárítón kívül a motorháztetőbe vágott szellőzőnyílások és a nagyobb méretű, az első sárvédőkön elhelyezett légkiömlők jelentik az eltérést. A húsz colos kovácsolt alumínium felnik selymes ezüst fényezést kaptak.

A 6,2 literes, 435 lóerős V8-ashoz nem nyúltak, azonban itt is elérhető a fenntartási költségeket csökkentő, gyári autógáz rendszer. Összesen 140 darab Holden HSV 25th Anniversary GTS készül, ebből 125-öt Ausztráliában, 15-öt Új-Zélandon fognak értékesíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!