Most már kijelenthetjük, hogy nem lesz semmi a DeTomaso márka megmentéséből, egy ideig arról volt szó, hogy kínai kézbe kerül az olasz gyár, most azonban úgy tűnik, sok más társával együtt eltűnik a süllyesztőben.

Az olasz adóhatóság ugyanis letartóztatta Gian Mario Rossignolo-t és két társát azzal a váddal, hogy elsikkasztottak 7,5 millió euró közpénzt, amelyet azért kaptak, hogy megmentsék a gyárat. Állítólag hamis bankgaranciát mutattak be a Piedmont tartománytól és az Uniótól érkezett támogatás megszerzéséért, és az összes egy része közvetlenül a három letartóztatott bankszámláján landolt. A DeTomaso csődje nagyságrendileg ezer ember munkahelyének végleges megszűnését jelenti, az egykori Pininfarina gyár dolgozói egyébként 2010 óta fel voltak függesztve, és most már nincs esély arra, hogy visszakapják állásukat. Az állami és uniós pénzek felhasználásával korábban végrehajtott átszervezéssel egyébként már 900 ember munkahelyét végleg megszüntették. A mostani csőd nem érinti a Deauville kínai gyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!