A január 16-19 között megrendezésre került Bécsi Autószalonon tartották a Seat Leon ST 4Drive világpremierjét. Nagy látványosságra nem számíthattak a látogatók, hiszen mindössze egy, a csomagtérfedélen elhelyezz aprócska 4Drive jelvény jelenti az eltérést az elsőkerekes változathoz képest.

Ahogy az a VW konszern többi autójánál is történik, alaphelyzetben az első kerekek hajtottak, a számítógéppel vezérelt ötödik generációs Haldex kuplung csak akkor küld hátra nyomatékot, ha tapadásvesztést érzékel. Ilyenkor még a fékezéses differenciálzárak segítségére is számíthat a sofőr.

Áprilistól kezdve a kombi karosszériával, az 1.6 TDI-hez (105 LE, 4,5 l/100 km) lehet rendelni a 4Drive összkerékhajtást, a 2.0 TDI (150 LE, 4,8 l/100 km) nyártól lesz elérhető. Az ősszel mutatkozik be az Xperience, amely a kombi karosszériát és az összkerékhajtást szabadidő-autós megjelenéssel és várhatóan némi extra hasmagassággal is kombinálja majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!