Miközben a Suzuki az árvíz miatt épp leállította a termelést Esztergomban, azért folynak az előkészületek az új Suzuki SX4-es gyártásának előkészítésére. A tervek szerint augusztusban indul a sorozatgyártás, Olaszországban pedig már végeztek is a beárazással.

Négy felszereltség lesz, Fun, Style és Top névre hallgatnak az állandóak, és a bevezetési akció keretében lesz elérhető a Web Edition, amely lényegében egy Top felszereltségű autó minden utólag rendelhető kiegészítővel ellátva. Ezt csak a neten keresztül tudják majd megrendelni az olasz vásárlók, korlátozott ideig.

Az indulóár az elsőkerékhajtású, 1,6 literes benzinmotorral szerelt S-Cross SX4-esnél 16 900 euró, és ez nem bevezető ár, hanem listaár. Nem lehet egyszerűen átszámolni ezt az összeget, de azért pontos képet kaphatunk a nagyságrendről a Jimny segítségével, amely a taljánoknál 16 990 euróért szerepel az árlistában, mifelénk pedig 4 604 000 forintba kerül.

A másik véglet az All-Grip összkerékhajtással szerelt 1,6-os dízel Web Edition csúcsfelszereltséggel, ami 28 000 eurót kóstál. Itt a Kizashi van a segítségünkre, az összkerekes, CVT váltós szedán Olaszországban 30 800 euróba kerül, mifelénk 8 890 000 Ft a listaár, ebből lejön még kétezernyolcszáz euró, nagyjából 840 000 forint. Persze lehet, hogy ettől eltérőek lesznek majd a hazai árak, de nem valószínű. Az újdonságnál nem lesz lecsupaszított autó a magyar piac számára – már a Fun alap szinten is 7 légzsák, ESP, manuális légkondi, keréknyomás-ellenőrző rendszer és MP3 lejátszásra/Bluetooth kommunikációra képes CD-s rádió van a Suzuki S-Cross SX4 fedélzetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!