Nem tudni, miért mentek mentek ki a közútra a Mercedes alkalmazásában álló tesztsofőrök, Bernd W. és Hubert A. egy Mercedes McLaren SLR-rel, amellyel nagy sebességgel karamboloztak.

A B8-as út úgy van kiépítve, mint egy autópálya, és jórészt nincs is rajta sebességkorlátozás, a két tesztpilóta nem sokkal az előtt szenvedett balesetet, ahol egysávosra szűkül a pálya és 80 km/órás korlátozás is érvényben van. Valahol a végsebesség környékén, azaz 300 km/órás tempó felett csapódott a szalagkorlátnak az autó, amely ekkora tempónál már nem képes védeni, hanem megdobta az autót.

Repülőgép-szerencsétlenséghez hasonlították a tűzoltók a baleset helyszínét Repülőgép-szerencsétlenséghez hasonlították a tűzoltók a baleset helyszínét

A gépkocsi 35 méteres távolságra repült a közúttól, átszállt a közvetlenül az út mellett álló fák fölött, és az erdőbe csapódott. Az autóból kieső két ember azonnal életét vesztette. A kiérkező tűzoltók a helyszínt egy repülőgép-szerencsétlenséghez hasonlították, hasonló volt a pusztítás, és a karbon karosszériás autó törmelékei is nagy területen szóródtak szét.