18 órától a biciklis felvonulás miatt a 4-es buszok, valamint a 4-es és 6-os villamosok csak korlátozott útvonalon közlekednek. Szeptember 22-én az Európai Autómentes Nap alkalmából egész napra lezárják az Andrássy utat. Csütörtökön így csak a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagykörúton és a Dózsa György úton lehet közlekedni. A forgalomkorlátozás ellenére a 4-es autóbuszok 18 óráig közlekednek az Andrássy úton, a trolibuszok pedig áthajtanak a Nagymező utcánál és az Izabella utcánál.

Az autómentes nap nagy kísérlete csütörtök 12 órakor “A Város Csendje” akció lesz, ekkor a szervezők arra kérnek minden autóst, hogy állítsák le az autókat 1 percre. A akció célja, hogy a csenddel emlékezzenek meg a közlekedési balesetek áldozatairól.

Este 18 órakor kezdődik a Critical Mass (kritikus tömeg) kerékpáros felvonulás, amivel a bringások az autózás helyett a városi kerékpározást próbálják népszerűsíteni. A szervezők 5-10 ezer bringás részvételére számítanak.

A felvonulás útvonala: Andrássy út-Deák tér- Károly körút- Astoria -Kossuth Lajos utca- Erzsébet híd – Attila út – Moszkva tér – Margit körút – Tölgyfa utca – Margit híd -Szent István krt.- Teréz krt.- Oktogon-Andrássy út- Felvonulási tér. A biciklisek miatt 18 órától időszakosan több helyen is leállítják a forgalmat.

A 4-es és 4-es gyors buszok csak a Gyöngyösi út és a Mexikó út között közlekednek. A 4-es és a 6-os villamosok este hat órától pedig a Moszkva tér és az Oktogon között, valamint a Blaha Lujza tér és a Dél-Budai végállomások között járnak.