Nemrég módosították a törvényhozók a közalkalmazottak bértábláját Genf kantonban, aminek következtében például a börtönőrök fizetése évente 7000 svájci frankkal csökken, de minden rendőr számolhat azzal, hogy kevesebb pénzt visz haza a hó végén.

Mivel a rendfenntartók nem sztrájkolhatnak, a szakszervezet arra szólította fel a tagjait, hogy amíg nem állítják vissza a korábbi béreket, egyszerűen ne büntessenek meg senkit se, ennek megfelelően például nem kell szankcióra számítania annak az autósnak, aki gyorsan hajt, vagy mondjuk figyelmen kívül hagyja a piros lámpát. De azoknak a gyalogosoknak se kell szankciótól tartaniuk, akik mondjuk nem a kukába dobják a szemetüket.

Christian Antonetti, a szakszervezet vezetője szerint a rendőrök 100 százaléka támogatja az akciót, úgyhogy valószínűleg hamarosan a döntéshozók is reagálnak majd. Legutóbb 2012-ben volt ilyen rendőri tiltakozás Genfben, akkor két héten át nem büntettek a rendőrök. Most határozatlan időre hirdették meg a bírságolás felfüggesztését, azaz senki nem lehet biztos abban, hogy idő közben nem álltak-e vissza a megszokott munkarendre a rendőrök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!