2004. április 30-án adta át először a Citroën Hungária által alapított André Citroën Ösztöndíjat Jean-Marie Walch, a Citroën Hungária Kft. ügyvezető igazgatója Békéscsabán, a Kemény Gábor Műszaki Szakközépiskolában Kiss Péter kancelláriaminiszter, Dominique de Combles de Nayves, Franciaország nagykövete és Pap János, Békéscsaba polgármestere jelenlétében.

Az André Citroën Ösztöndíj plakettjét, és a velejáró jelentős összegű pénzjutalmat a békéscsabai Kemény Gábor Műszaki Szakközépiskola és az egri Bornemissza Gergely Szakközépiskola 3 – 3, kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulója vehette át az iskola ajánlása alapján.

Az André Citroën Ösztöndíjak átadását követően Kiss Péter, kancelláriaminiszter és Jean-Marie Walch, a Citroën Hungária Kft. ügyvezető igazgatója felavatta a Kemény Gábor Műszaki Szakközépiskolának adományozott korszerű oktató laboratóriumot, amely alkalmas elméleti és elméletigényes gyakorlati foglalkozások megtartására. A Citroën Hungária Kft. eddig négy, autószerelőket is képző szakközépiskolával kötött együttműködési megállapodást: a békéscsabai Kemény Gábor Műszaki Szakközépiskolával, a budapesti Ihász Dániel Közlekedésgépészeti Szakközépiskolával, az egri Bornemissza Gergely Szakközépiskolával és a székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakközépiskolával.

Az együttműködés célja, hogy minél több fiatallal megismertesse a márkát, a márkára jellemző műszaki megoldásokat, és a Citroën biztosítsa márkaszervizei szakember utánpótlását. Az együttműködés keretében a Citroën Hungária Kft. az iskolákkal közösen mind a négy intézményben kialakít egy úgynevezett Citroën Labort (2003. novemberében Egerben az első labor felavatása megtörtént), egy tanműhelyt vagy gyakorlati termet. A laborok felszerelését oktatóautók, célszerszámok, szerszámok, motorok, sebességváltók, alkatrészek, írott és számítógépes műszaki dokumentáció, diagnosztikai berendezések átadásával támogatja. Az iskolák szakoktatóit tanfolyamain rendszeresen továbbképzi és ellátja műszaki dokumentációkkal, oktatási segédletekkel, videofilmekkel stb. Segíti, hogy a tanulók szakmai gyakorlatukat a márkaszervizekben végezhessék.

A programban résztvevő iskolák, a program jelenlegi állása alapján összesen 3.088 diákot tanítanak, ezen belül 885 diákot autós szakon.

Az így nyújtott segítség:
– éves „szakképzési alap” (kb. 3,5 millió Ft 2004-ben);
– a Citroën Hungária saját erőforrásai (több mint 4 millió Ft);
– egy-egy Citroën gépkocsi adományozása mind a négy iskolának (kb. 3 millió iskolánként);
– az érintett terület Citroën márkakereskedése is támogatja az intézményt.

A szakmai képzés támogatásán túl a Citroën Hungária Kft. szponzorálja az iskola sporteseményeit és kulturális rendezvényeit is. (pl. a versenyezők díjaival, ajándéktárgyak átadásával). A Citroën Hungária Kft. elvárja márkakereskedőitől, hogy biztosítsák a szakmai gyakorlatokat, lehetőségeikhez mérten támogassák a Citroën Laborok működését ill. az iskolai rendezvényeket.