Ahogy a DMC-12-esnél, most is az Italdesign műhelyt bízta meg a DeLorean új modelljének megtervezésével, újdonság azonban, hogy ezúttal az összeszerelést is az olaszok végzik – az Alpha5-ös nevű kupéból 88 példányt fognak készíteni. A hatalmas méretű sirályszárnyas ajtókon kívül csak utalások vannak a legendás karriert befutó ősre, az új autó karosszériáját már ívekkel rajzolták meg, a LED-technológiának hála csíkká redukálták a lámpákat, és a küllős felnik se említhetőek egy lapon az eredetikkel.

Igazi luxusautóról van szó 4 üléses utastérrel, így nem csoda, hogy a hossz 4995 mm, a szélesség 2044 mm és 1370 mm a magasság – nagyjából a Taycan méretéről van szó. Megkönnyíti a ki- és beszállást a B oszlopok elhagyása, illetve a tény, hogy a tető egy része is feltárul, a belső tér legnagyobb újdonsága, hogy nem növelték a végtelenségig a képernyők méretét.

Csak 2024-ben kezdik meg a DeLorean Alpha5-ös sorozatgyártását, így pontos műszaki adatok helyett csak néhány számot közöltek az alapkivitelről, miszerint a 0-96 km/óra gyorsulás 2,99 másodpercig tart, a 0-142 km/óra 4,35 másodperc alatt megvan (ez a 88 mérföld/órás tempó eléréséhez szükséges időtartam), a csúcssebesség 250 km/óra. Legalább 483 km-es hatótávolságot akarnak elérni, amihez „több mint 100 kWh kapacitású” akkumulátort használnak. Az Alpha5 csak az első lépés azon az úton, ami a DeLorean Motor Company – ez egy új vállalkozás, ami megszerezte a régi cég névhasználati jogát – autógyártóvá válása felé vezet, a cég a kupét követően villanymotoros szedánt, tüzelőanyagcellás szabadidő-autót is piacra akar dobni, miközben egy hagyományos, V8-as motorral szerelt modellen is dolgoznak még.