Nemrég közölték az első képeket a Škoda Octavia felfrissített megjelenéséről, az első sajtófotókon és videón sötét színben és túlnyomórészt krómos dísszel szerepelt az autó. Az új RS-t már fehérben prezentálják, és itt sokkal jobban néz ki a radikálisan új megjelenés: a belső lámpák összefolynak a légbeömlővel a fekete perem miatt, sokkal nagyobbnak tűnik a hűtőrács az eddiginél. Fényképet nem közöltek a belsőről, de azt elárulták, hogy fekete a műszerfal, az üléseket bőr/szövet vagy alcantara kárpit borítja.
skoda2
Az új megjelenés nem hoz érdemi változást a technikában, annyi történik mindössze, hogy az eddig alapból 220, felár ellenében 230 lóerős benzinmotorból csak utóbbit tartják meg, a dízel továbbra is 184 lóerős, a 0-100 km/h gyorsulás 6,7 illetve 7,9 másodpercig tart. A dízel és a DSG váltó kombinációjánál összkerékhajtást is lehet kérni. A menettulajdonságokat javítja a frissítés előtti autóhoz képest 15 mm-rel csökkentett hasmagasság és 30 mm-rel szélesebb nyomtáv.

skoda3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!