A legnagyobb fülke, a leghosszabb plató kombinációjából állt össze a Ram Long Hauler tanulmány karosszériája, a hajtásról a 6,7 literes, 305 lóerős turbódízel dolgozik. A plató nem teherhordára, hanem vontatmány csatlakoztatására szolgál, olyan vontatószerkezet található rajta, mint a nyergesvontatókon.

Az Egyesült Államokba az ilyen járműveket nagy méretű utánfutók, lakókocsik vontatására használják, amelyekkel jellemzően nagy távolságokat tesznek meg. Ennek megfelelően összesen 613 literes az autó üzemanyagtankja, ami 2500-3200 km-es hatótávolságot tesz lehetségessé. A fülkében hűtőgép, wi-fi kapcsolat, hátul állítható lábtámaszok teszik kényelmessé az utazást. Egyelőre csak tanulmány a Ram Long Hauler, de sorozatgyártáshoz közel áll.

Elképesztő, több mint háromezer kilométeres hatótávolsággal rendelkezik a Ram Long Hauler - igaz, több mint 600 literes a tankja Elképesztő, több mint háromezer kilométeres hatótávolsággal rendelkezik a Ram Long Hauler – igaz, több mint 600 literes a tankja