A Voitures Extraverts nevű cég két alapítója mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy olyan autókat vesznek alapul az átépítéseikhez, amelyeknek egyébként már befellegzett a sorsa: vagy a technikájuk, vagy a karosszériájuk miatt kidobásra vannak ítélve. Ők ugyanis nem egyszerűen csak elektromos hajtásúvá építik át az autókat, de azokat az utolsó csavarig felújítják, és modern korrózióvédelmet is alkalmaznak annak érdekében, hogy télen se kelljen a garázsban hagyni az autókat.

Első körben a Porsche 911-es alapján készítenek elektromos autókat, a felújított karosszériába a Carrera 3.2 futóművét és technikáját szerelik, a boxermotor helyére azonban villanymotor kerül. Ennek teljesítményét nem árulják el, de annyit mondanak, hogy a 100 km/h-s sebességet 6 másodperc alatt éri el a Quintessenza névre keresztelt autó, a csúcssebesség pedig 200 km/h. A 60 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral 400 km-es hatótávolságot ígérnek.

Az ügyfél döntheti el, hogy a hatvanas-hetvenes évek megjelenését (króm lökhárítók, keskeny karosszéria) vagy a nyolcvanas évek műanyaglökhárítós, széles karosszériáját kéri, minden esetben hűtött tárcsafékek, légkondicionáló és elektromosan állítható lengéscsillapítók is vannak a fedélzeten. A vételár egyébként 300 000 euró adók nélkül, az autón felül még 5 év 100 000 km garanciát is vállal átépítésére a Voitures Extraverts, amely már dolgozik következő modelljén, amelyet a Citroën DS alapján valósítanak majd meg.

We are Voitures extravert. Because iconic classics belong in the streets, not in a museum.

Közzétette: Voitures extravert – 2017. október 8.