Ugyanaz a padlólemez található az új Dodge Dart meglehetősen sportos vonalvezetésű karosszériája alatt, ami az Alfa Romeo Giulietta esetén is jó szolgálatot tesz. Az észak-amerikai vásárlók ízlésének megfelelően azonban hosszában és széltében is beletoldottak pár centit a karosszériába, nem is beszélve a lépcsős hátú kialakításról.

Majd a Detroiti Autószalonon csodálhatjuk majd meg a maga teljes valójában az autót, azonban a háromtagú motorpalettát már elárulták: a 2,0 alapmotor nem változott, a 2,4 literes négyhengeres MultiAir befecskendezést kapott, és az igazán sportos vásárlók az 1,4 literes MultiAir turbós négyhengerest is választhatják majd.

A Dodge Dart-ot az Illinoisban található Belvidereben fogják gyártani, és ebben a formában egészen biztosan nem jut el Európába. Némileg áttervezett külsővel azonban a SUV-os irányba mozduló Bravo-utód mellett még bekerülhet a Fiat kínálatba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!