Kezdjük rögtön azzal, amivel a sajtóközlemény is indít: nem áll a gyár szándékában sorozatgyártásban megvalósítani a Honda Civic Type R pickupot. A swindoni gyárban működő termékfejlesztés részlegen belül dolgozó csapat készítette el a Project P néven futó járművet egy előszériás autó felhasználásával.

Az átalakítás során a B oszlop mögött levágták a tetőt, majd a létrejött rakteret fémlemezekkel burkolták. Megtartották a felnyíló hátsó ajtót, azonban nem a tetőn, hanem a hátsó légterelő tövénél vannak a zsanérok. Mivel a 2,0 literes turbómotor, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltó szériaállapotú maradt, talán az Egyesült Királyság leggyorsabb pickupjáról van szó, a 0-100 km/h sprintet kevesebb, mint 6 másodperc alatt futja meg a Civic Type R pickup, végsebessége meghaladja a 265 km/órát.

A fejlesztők egyébként nem csak száraz mérési adatokkal akarják bebizonyítani a pickup fürgeségét, már egyeztetik az időpontot arra, hogy a Nürburgringen is megvizsgálják annak a tudását. Persze ennél sokkal unalmasabb hétköznapok várnak majd a Honda Civic Type R pickupra, amivel majd Honda kerti gépeket szállítanak majd szükség esetén.