Az idei jégautó bajnokságban új autóval indul majd Alain Prost, mármint ami a karosszériát illeti, a lemezek alatt nagyjából ugyanaz a csőváz és technika rejtőzik, mint a tavalyi gép esetén, amely még Dusternak látszó tárgy volt.

Az új autóról annyit árul el az Andros Trophy versenyautó, hogy Lodgy lesz a neve, ezen kívül néhány érdekes részletet vehetünk szemügyre. Például úgy ítélték meg a stratégák, hogy a Dacia márka megérett az óriási méretű, krómozott hűtőrácsra, amelyhez meglehetősen sportos kinézetű fényszórók csatlakoznak. A karosszéria ötajtós, a hátsó lámpákat magasra helyezték. Persze a végleges változat esetén a kerékjáratok az oldalfal síkjába simulnak majd, és a fényezés se lesz ennyire harcias.

Akiket a forma nem annyira egy igazi egyterűre emlékeztet, azoknak csak annyit: a Lodgy egy dobozautó lesz, amely műszakilag a Kangoo igen közeli rokona. A kínálatban e fölött helyezkedik majd el az a Dacia egyterű, amely a Scénic alapján készül. A Lodgy tehát azoknak lehet érdekes, akik tágas és nagyon olcsó autóra vágynak. Széria formában a 2012-es Genfi Autószalonon lesz megtekinthető a Dacia Lodgy.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!