Az ezekből származó bruttó bevétel megközelítette a 391 millió forintot. A július 28–31. közötti eladások így rekordnak számítanak: meghaladják a tavalyi Magyar Nagydíj idején, illetve az ez év július elején regisztrált adatokat is.

A forgalomnövekedésre azonban bizonyára hatással volt a rendkívüli jó időjárás is. A 2005. évi futam hétvégéjén a tavalyi versenyidőszakhoz képest összességében 23 százalékkal több matrica fogyott. A hetiek esetében ugyan 22 százalékos volt a visszaesés, de a többi típusnál növekedést tapasztaltak. Ezúttal haviból 31, a négynaposból pedig 25 százalékkal többet adtak el. Ez árbevétel szempontjából összesen 28 százalékos emelkedést eredményezett az elmúlt év hasonló hétvégéjéhez képest.

A havi D1 kategóriában 58, a négynapos esetében pedig 43 százalékos volt a bevételnövekedés. Míg összességében a D1 kategóriában a matricák eladása 35 százalékkal emelkedett, addig a többi esetében csökkent. Egy nyár közepi (június 30.–július 3.) hét végéhez képest a futam ideje alatt összesen 24 százalékkal több matricát értékesítettek. Az ÁAK Rt. szerint az egy hónappal korábbi adatokhoz viszonyított emelkedés oka lehet maga a verseny is, de a szabadságolások megkezdése is. Az elmúlt csütörtök és vasárnap közötti havi matricaeladások 12, a hetiek 21, a négynapos 34 százalékkal haladták meg a július elejit. Árbevételben összességében mintegy 18 százalékos volt a növekedés, ezen belül kimagaslik a négynapos matricák 34 százaléka. A kategóriák között a D1 dominanciája érzékelhető, összesen 25 százalékos emelkedéssel, a D2 esetében kilencszázalékos a csökkenés, a D3-nál pedig stagnálás mutatkozott.