Magabiztos a Hennessey cég az új Venom F5-tel kapcsolatban, amelyről egyszerűen azt mondják, hogy a következő 25 évben nem talál majd legyőzőre, és hogy ez az első olyan közúti autó, amelynek 300 mérföld/órát, azaz 483 km/h-t meghaladó csúcssebessége van.

Teljesen az alapoktól indították el a fejlesztést, karbonból készített térváz jelenti az alapot, a karbon karosszériánál a lehető legalacsonyabb légellenállás elérése volt a cél, egyébként pedig aktív aerodinamikai elemek termelnek leszorító-erőt, ha épp arra lenne szükség. Teljesen új fejlesztésű V8-as biturbó hajtja majd a hátsó kerekeket, ennek a finomhangolása még hátravan, egyelőre annyit árultak csak el róla, hogy a teljesítmény meghaladja majd az 1600 lóerőt.

Ennek mindössze 1338 kg-os saját tömegű karosszériát kell majd mozgatnia, a váltó egy új fejlesztésű, 7 fokozatú, egy kuplungos szekvenciális egység. A 300 km/h-s sebességet kevesebb, mint 10 másodperc alatt éri majd el a Hennessey Venom F5, amely a 0-400-0 km/h sprintet kevesebb, mint fél perc alatt teljesíti majd, a csúcssebessége pedig meghaladja a 300 mérföld/órát, azaz a 483 km/h-t. Ezek mind elméleti értékek jelen pillanatban, de valamikor jövőre gyakorlati próbákon is igazolni szeretnék ezeket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!