Ha netán valaki úgy érezné, hogy egy 422 lóerős V8-as motorral szerelt Mercedes SLK roadster terelgetése unalmas, annak nem kell a szomszédba mennie, az eladó rögtön tud neki ajánlani egy színben passzoló Ducati Streetfighter 848-as motorkerékpárt is. Az apropó egyébként a Bolognai Autószalon, azt nem tudjuk, hogy lesz-e közúti folytatása a látványos párosnak – de kellő meggyőzőerővel és pénztárcával könnyen reprodukálható az eredmény.

Utóbbiról annyit érdemes tudni, hogy 132 lóerős teljesítményével és 199 kg-mos saját tömegével játszi könnyedséggel képes otthagyni az SLK 55 AMG-t, előbbi 3,2, utóbbi 4,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

Egyedül végsebesség tekintetében döntetlen a verseny, mindkét járműnél 250 km/óra a csúcs – a motornál az áttételezés, az autónál a politikailag korrekt magatartás miatt. Mindkét jármű egyébként a Ducati által használt Streetfighter Yellow sárga színt kapta. Jól áll nekik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!