A Mahindra lehet a Ssangyong új tulajdonosa A Mahindra lehet a Ssangyong új tulajdonosa

Még augusztusban választotta ki a Ssangyong cég csődbiztosa a legígéretesebb ajánlattevőnek a Mahindra&Mahindra Ltd-t, most megszületett a megállapodás. Ennek értelmében az indiaiak többségi, 70 százalékos részvénycsomagot vásárolhatnak 378 millió dolláros áron, ezen felül a létrejövő új cég által kibocsájtott részvényekből is vásárolnak 84 millió dollár értékben.

Talán ennek az üzletnek az előkészítése miatt nem maradt elég energiája a Mahindrának a piacra lépésre az Egyesült Államokban, de most, hogy lényegében már csak a hitelezők hozzájárulására van szükség, ott is biztos felpörögnek az események. A Mahindra egy dízel-elektromos hibrid pickupot is kifejlesztett az USA számára, ezt idővel akár Európában, és így Magyarországon is elkezdhetik majd forgalmazni. A Ssangyongot a nemrég bemutatott új Korando terepjáró tette igazán attraktív partnerré az indiai cég számára, amely végre ki szeretne lépni a haszongépjárművek közül a személyautók piacára is. Ebben nagy segítség lehet a személyautókra koncentráló Ssangyong, amelynek ráadásul szintén kiterjedt kereskedőhálózata van. A Mahindra úgy számol, 2011. márciusára megköthetik a végleges szerződést.

Mi lesz az eredménye, ha két, ilyen esztétikus járműveket gyártó cég egyesül? Kíváncsian várjuk Mi lesz az eredménye, ha két, ilyen esztétikus járműveket gyártó cég egyesül? Kíváncsian várjuk