Meglepő módon nem a Párizsi Autószalonon, hanem azt követően pár nappal leplezte le a Toyota a felfrissített Prius+ típusát, így élőben csak januártól lehet megcsodálni az átalakított megjelenést, amely már felismerhetően egyedi vonásokat tartalmaz.

A Yaris-féle arcot valósították meg itt is, épp csak elhagyták az X-motívumot. Teljesen LED-s lett a fényszóró, bi-xenon helyett Bi-Beam a neve, helyet kapott benne az irányjelző, a LED-es menetfény a bajszok alján tornyosul. Elöl megkapta a lefelé szélesedő trapéz formájú alsó légbeömlőt a lökhárító, hátul diffúzor-utánzattal dobták fel a megjelenést – no és ott is kicserélték a lámpákat.

Az utastérben sötétszürke-metál szín és krómozott ajtókilincs a kézzelfogható változás, egyébként felső monitort (műszeregység) cserélték jobb felbontásúra, a középkonzolon immár a Touch 2-es fejegység dolgozik, amelynél az érintőképernyő két oldalán menü-gyorsgombokat is elhelyeztek, a készülék wifi-hotspotként is működik. Újdonság még az elektromos első ülésállítás. Bővült a biztonsági felszerelések sora, vészfékezéskor immár bekapcsol a vészvillogó, van pre-crash rendszer állítható érzékenységgel. A felfüggesztés hangolásán a jobb utazási komfort elérése érdekében változtattak, a vastagabb hangszigetelés is hatásosabb, a hajtásláncot az Euro 6-os előírásokhoz igazították. Januárban kerül a kereskedésekbe a megújult Toyota Prius+.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!