Nem a divat, sokkal inkább a technika változása kényszerítette ki a Hyundai Sante Fe modellfrissítését, ennek megfelelően csak minimális mértékben alakult át a rövid- vagy hosszú karosszériával választható szabadidő-autó megjelenése, és az eddiginél is jobban eltér majd a két típus arca egymástól.

Átrajzolták a hűtőrácsot, a lámpák látványosabb LED-es elemeket kaptak, és átalakult az ezüst betéteket magába foglaló alsó rész is. Bent nagyobb érintőképernyő és üzemmódválasztó hoz újat, utóbbinál Normal, Eco és Sport közül lehet választani. Vannak új biztonsági segédek is, de az Egyesült Államokban felárat kell fizetni értük: vészfékező gyalogosfelismeréssel, sávelhagyás-figyelő…

Nem nyúltak a motorokhoz, ami az USA-ban azt jelenti, hogy a rövid Santa Fe Sport 2,4 literes szívó- és 2,0 literes turbómotorral, a hétszemélyes Santa Fe pedig 3,3 literes V6-ossal rendelkezik, minden esetben alapfelszerelés a hatfokozatú automatikus váltó. Európában várhatóan pár lóerővel megnövelik a 2,2 literes turbódízel teljesítményét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!