Sietnie kell annak, aki magáénak akar tudni egy Aston Martin One-77 Cycle biciklit, hiszen ahogy a nevet kölcsönző gépjármű esetén is megtapasztaltuk, mindössze 77 darabot készítenek ebből is az exkluzivitás megőrzése érdekében.

Tulajdonképpen a belső égésű motor kivételével minden fontos jellemzőt átvettek a szuperautótól, a váz karbonból készül – öt méret közül lehet választani –, és igen fejlett elektronika is van a gépben – például azt is ki tudj mutatni, a bal- és a jobboldalon mennyi erőt vesztegetett el a kerékpáros a rossz tempózás miatt –, amelynek a menetkész tömege mindössze 7,4 kg.

A bf1systems nevű fejlesztőcsapat egyébként csak a legjobb – jellemzően Shimano gyártmányú – alkatrészeket használt, de említést érdemelnek még a karbon vázas gumik, vagy az, hogy a hidraulikus fékek vezetékeit elrejtették, hogy ne rondítsák el a kerékpár szépségét.

Azonban nem elég egyszerűen csak gyorsnak lennie annak, aki egy Aston Matin One-77 Cycle-t akar vásárolni, nem árt, ha kellően vastag a pénztárcája, ugyanis 25 000 fontot, átszámítva 8,9 millió forintot kérnek a kétkerekűért. Nem mellékesen ennyi pénzért már igazi – használt – Aston Martint is lehet kapni, és abban nem is kell izzadni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!