Szeptember 8-tól lehet a www.christies.com/goldfinger oldalon licitálni arra az egyedi, aranyból készített Aston Martin DB5 modellre, amelyet a Bond filmek jogtulajdonosa, az EON Productions rendelt meg. A Goldfinger mozi premierjének 50. évfordulóján, szeptember 17-én záruló árverés bevételét jótékony célra, az NSPCC elnevezésű, gyermekeket segítő szervezetnek utalják át.

A korai filmek forgatási helyszínét adó PineWood stúdió területén működő kellékgyártó vállalkozás, a PropShop készítette el az 1:3 méretarányú modellt, amiről nyugodtan el lehet mondani, hogy – a nagyságától eltekintve – tökéletesen megegyezik az igazival. Mindez annak köszönhető, hogy az eredeti filmben használt autó karosszériáját számítógéppel felmérték, majd azt valósították meg kicsiben. Nem először csináltak ilyet, ők készítették a Skyfall filmben használt modellt is.

A karosszéria aranyból készült, azok a kis kiegészítők, amelyeket muszáj volt keményebb fémből készíteni, azokat mind bearanyozták. A rendszámtábla természetesen forgatható, ott vannak a fedélzeten a távirányítású golyószórók, és persze a hátsó golyóálló pajzs is előbújik szükség esetén rejtekéből.

Az autó mellett még más tárgyakra is lehet licitálni, például az Omega által a film születésnapjára, 18 karátos aranyból készített Goldfinger Seamaster Aqua Terra karórát, vagy épp Ian Fleming Goldfinger könyvének első kiadását is meg lehet vásárolni. A Christies aukciós ház szakértői szerint az aranyból készített 1:3 méretarányú Aston Martin DB5-ös modell 40-60 ezer fontos, azaz 15,7-23,6 millió Ft-os bevételt hoz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!