A német e-Wolf cég más gyártók autóit építi át elektromos meghajtásúvá, a kínálat a Fiat Pandától 3,5 tonnás teherautókon és egy Super 7 utánzaton át egészen a Radical brit pályaautóig terjed. Most azonban elérkezettnek látták az időt arra, hogy egy saját autót alkossanak.

Egyenesen a szuperautó kategóriát célozzák az e-Wolf Alpha-2 elnevezésű autóval, amelyről egyelőre két darab, számítógéppel készített kép áll a rendelkezésünkre. Ezek alapján megállapíthatjuk, hogy a formával nem lesz baj. A műszaki tartalom megfelelőségéről meg a fejlesztésben ellenőrző-tanácsadó szerepet játszó TÜV mérnökei gondoskodnak.

Szurkolunk az e-Wolf Alpha-2 megépülésért - jól néz ki az akkumulátoros német szuperautó Szurkolunk az e-Wolf Alpha-2 megépülésért – jól néz ki az akkumulátoros német szuperautó

Az Alpha-2 tudásáról annyit tudni, hogy két darab elektormotor mozgatja, amelyek együttes maximális nyomatéka 800 Nm, és fél perc időtartamra 344 lóerő teljesítményt képesek nyújtani. A tartós csúcsteljesítmény 193 lóerő. Az autó 3,9 másodperc alatt lesz képes felgyorsulni 100 km/órás tempóra, végsebességnek 230 km/órát határoztak meg. A lítium-kerámia akkumulátorokban legfeljebb 300 megtételére elegendő energiát lehet raktározni. A sorozatgyártás 2012-es beindulásáig fenntartja magának a változtatás jogát az e-Wolf, ami egyelőre az Alpha-2 árát se hajlandó elárulni.