Óvatosan kezeli a szabadidő-autó divathullámot a Genesis prémiummárka, egyfelől egy ilyen autó jelentősen megdobná a flottafogyasztást, másfelől az eddigi próbálkozások ebben a kategóriában Hyundai és Kia márkanéven eddig nem voltak sikeresek. Azonban érzik azt is, hogy a luxusautó-vásárlóknál egy kicsit mások a szempontok, ezért elkészítették a GV80-as tanulmányt, amely a hamarosan várható új modell előzetese.

Valamivel 5 méter feletti karosszériahosszról van szó a tanulmánynál, pontos értéket nem mondtak, és a hajtásról is csak azt közölték, hogy tüzelőanyagcella biztosítja az energiát a villanymotoroknak.  Nem volt egyszerű dolga a Genesis márka vezető formatervezőjének, Luc Donckerwolkénak, de sikerült egyedi megjelenést készítenie a hatalmas méretű doboznak.

Annyira luxusautóról van szó, hogy a vetített műszeregységet egy analóg sebességmérővel dobták fel, és az egész műszerfalat egy szuperszéles hajlított monitorra koronázták meg. Utóbbinál a balvégen a vezető talál néhány hasznos információt, a jobb oldal az utasé. A központi kezelőszervet fémből és üvegből készítették el, és azon a konzolon helyezték el, ami a hátsó ülést is kettéosztja. Gyémántvarrással dobták fel a bőrt, ami fémnek látszik, az szálhúzott alumínium, de nem spóroltak a kőrisfa betétekkel sem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!