A 2016-os Pekingi Autószalonon mutatta be a Changan az új CS95-ös elnevezésű szabadidő-autóját, a kissé dobozforma autónak azonban idő közben új megjelenést adtak. Elbúcsúztak az egyedi megjelenésű hűtőrácstól és lökhárítótól, a helyére pedig olyat kanyarítottak a formatervezők, amely megszólalásig hasonlít az aktuális Range Rover csúcsmodellre. Persze könnyű lesz felismerni a kínai autót, egyfelől nem olyan kecsesek az arányok, másfelől hatalmas betűkkel ráírták a kocsi orrára, hogy Changan.
changan2
Oldalról nézve is leginkább a brit márka volt a példakép, a Land Rover Discovery Sport oldalfalának van hasonló vonalvezetése, azzal az eltéréssel, hogy itt kerek helyett igyekeztek szögletes kerékjáratokat kialakítani. Hátulról viszont szemmel láthatóan a Toyota Landcruiser 200-as volt a kínai formatervezők inspirációja. Az 5 méter hosszú, keresztmotoros Changan CS95-ös 5+2 személyes utastérrel és 2,0 literes, 233 lóerős benzines turbómotorral rendelkezik, a hírek szerint még vizsgálja a gyár, hogy elérhetővé teszi-e az összkerékhajtást.

changan3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!