Az új Subaru Imprezából elsőként az ötajtós változat, abból is az emelt hasmagasságú, műanyag védőburkolattal ellátott, szabadidő-autónak mondott VX kivitel mutatkozott be Sanghajban.

A karosszéria hossza 4450 mm, szélessége 1800 mm, magassága 1620 mm, a tengelytávolság 2635 mm. A hasmagasságot nem csak a futómű, de az óriási kerekek is növelik, a 19 colos felnikre 245/45-ös abroncsokat szereltek. Új elem a karosszérián a panoráma üvegtető, amely kisebb formában, de várhatóan a szériaváltozatban is megmarad majd. Búcsúznunk kell azonban a középkonzolt helyettesítő hatalmas méretű érintőképernyőtől, ennek a helyét várhatóan hagyományos, gombokkal és tekerőkkel teleszórt darab veszi át.

Hagyományos középkonzolt kap majd az új Impreza sorozatgyártású változata Hagyományos középkonzolt kap majd az új Impreza sorozatgyártású változata

Az autó mozgatásáról a Subaru új fejlesztésű, kétliteres szívó boxermotorja gondoskodik, amely természetesen mint a négy kereket hajtja, jelen esetben fokozatmentes automatikus váltó közbeiktatásával.

Az üveg tetőlemeztől búcsúzunk, az almazöld fényezés és a 19 colos felnik azonban maradhatnak a VX változaton Az üveg tetőlemeztől búcsúzunk, az almazöld fényezés és a 19 colos felnik azonban maradhatnak a VX változaton