Hamarosan hivatalosan is bemutatkozik majd az új Fiat Fiorino nevű kisteherautó, hiszen novemberben már a forgalmazása is megkezdődik majd Brazíliában, de addig is itt vannak az első képek az újdonságról.

Amíg Európában egy, a PSA konszernnel közösen fejlesztett és gyártott típust forgalmaznak e néven, Brazíliában az eredeti receptnek megfelelően a meglévő kisautó fülkéjének felhasználásával készül a dobozos kisteherautó. Az alap az új Fiat Uno, és egyelőre nem számíthatunk a típus európai forgalmazására – noha az autó képei egy, Bécsben tartott kereskedői rendezvényen készültek. Elöl MacPherson rugóstagos felfüggesztéssel, hátul a Strada pickup laprugós, merev hátsó hídjával rendelkezik a Fiorino, amelynek maximális terhelhetősége 620 kg. Egyféle motorral, a benzinnel és alkohollal is üzemeltethető 1,4 literes, 88 lóerős nyolcszelepes négyhengeressel indul a forgalmazása, dízelről egyelőre nincs szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!