Korábban már lefotózták az Audi új alsó-középkategóriás autójának második, ötajtós Sportback változatát, de azokon a képeken nem jól látszottak a részletek. Az új kémfotókon már minden látható, nem utolsó sorban azért, mert nincs álcázás a karosszérián.

Ránézésre nem csak a hátsó túlnyúlást növelik meg az ötajtós karosszéria esetén, de a tengelytávolságba is beletoldanak egy keveset – elképzelhető, hogy hosszában állítható lesz a második üléssor, hogy szabadon kiválaszthassa a tulajdonos, sok csomagot vagy netán sok embert akar szállítani. Kombit ugyanis nem terveznek az Audi A3-asból, a már ismert háromajtós mellett lesz az itt látható Sportback, a vele közös alapokra (nagy tengelytáv) épülő, Győrben gyártott lépcsős hátú változat, és idővel lesz majd vászontetős kabrió is.

A motorok tekintetében egyelőre nem lesz eltérés az A3 Sportback és a normál A3-as között, a jelenlegi RS3-asból ismert, 2,5 literes, soros öthengeres turbómotor érkezésére még éveket kell várnunk. Az egyetlen, nagyobb újdonság a két turbós, 2,0 literes TDI megjelenése lehet, amely 204 lóerős teljesítménnyel kerül az Audi A3-as motorterébe. A Párizsi Autószalonon várható az új Sportback első megjelenése a nagyközönség előtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!