Nem lehet kizárni, hogy eljut majd hozzánk is a legújabb Datsun, az Oroszországban készülő lépcsős hátú modell, hiszen annak a Lada Kalina adja az alapját, márpedig utóbbit forgalmazzák az Unión belül is. Hivatalos forgalmazás nem lesz, de lehet, hogy-egy két példány szürkeimport keretében megjelenik majd az utakon.

A teljesen átépített togliatti üzemben készül majd a Datsun még névtelen új típusa, a képeken látható lépcsős hátú változat sorozatgyártása már áprilisban megindul, és augusztusban, a Moszkvai Autószalonon lesz majd az ötajtós leleplezése. A két légzsákkal és blokkolásgátlóval szerelt alapváltozat 400 000 rubel, azaz 2,6 millió Ft alatt lesz, a motortérben pedig a Lada jól bevált 1,6 literes négyhengerese dolgozik majd – valószínű, hogy a Kalinában nemrég bemutatott automatikus váltó is elérhető lesz a Datsunhoz. Nem csak méretben múlja felül a Go, Go+ és I2 típusokat az orosz autó, de tudásban is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!