Stratégiai megállapodást köt a kínai Dongfeng gyárral a Renault Trucks, amelynek az eredménye – ha a versenyhivatalok is rábólintanak – a világ legnagyobb méretű nehéz haszonjármű-gyártója lesz.

A Dongfeng Motor Company első körben egy új cégbe átszervezi meglévő haszonjármű/autóbusz üzletágait, a Dongfeng Commercial Vehicles nevű vállalkozásban 45 százalékos tulajdonrészt szerez a svéd központú cég, amely egyébként nemrég vásárolta meg a Renault Trucks utolsó részvényeit is. A Volvo elsősorban technikai tudását és tapasztalatát adja a pénz mellett a cégbe, amelybe a Dongfeng gyártókapacitását és erős kínai piaci pozícióját viszi. A felek úgy remélik, egy éven belül aláírhatják a végleges, 5,6 milliárd jüan (19,7 milliárd Ft) értékű megállapodást, amely a 2011-es év második legnagyobb (Dongfeng) és harmadik legnagyobb (Volvo Trucks) piaci szereplője között jön létre, és a világ legnagyobb haszonjármű-gyártóját eredményezi.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!