A Carrozzeria Castagna különleges megjelenésű autókat készít, van, amikor hozzányúlnak a karosszériához is, mint a Fiat 500 kombi/kabrió-pickup/limuzin/strandautó esetén, de van, hogy csak alaposan átalakítják a megjelenést. Ez utóbbi történt most egy Peugeot 508 RXH esetén.

Selyemfényű olívazöld és matt burgundi színre fényezték le a karosszéria külsejét, az övvonal magasságában fából készített díszléc választja el a két színt. Ezen kívül nagyobbak a kerékjárat-szélesítések, és a küszöbborítás is eltér a széria-állapottól. Mindez azonban csak a kezdet, az igazi nagy átalakítás az utastérben történt.

Néhány apró kivételtől eltekintve – például a fejegység előlapja – teljesen új anyagokat és színeket látunk mindenfelé, van bőr, alcantara és tweed is az anyagok között. Az ezüst színű betétek nem műanyagok, hanem titániumból készített darabok. A kívül is látható fa természetesen az utastérben is jelen van, de igazából a csomagtérben használták ezt a burkolatot.

A Peugeot-oroszlán intarziaként jelenik meg a több részre osztott raktérpadló közepén, a bal oldalfalban 240 V-os konnektort helyeztek el. A Carrozzeria Castagna munkatársainak figyelme minden apró részletre kiterjedt, még a kivehető zseblámpát is bőrrel vonták be. A Peugeot 508 RXH hibrid hajtásához nem nyúltak, továbbra is a 200 lóerő rendszerteljesítményű, virtuális összkerékhajtás mozgatja a szabadidő-autós kombit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!