Audi A4, Volkswagen Tiguan/Touareg és Infiniti EX, illetve Kia Sportage-Subaru Forester klónt követően egy újabb szemérmetlen lopást követtek el a kínai Yema Auto formatervezői, amikor lemásolták a Mazda5-öst.

Két ponton tér el az autó az eredetitől, egyfelől kivasalták az autó oldalán a hullámokat, másfelől nagyon kis méretűek a kerekek. Ez utóbbi nem véletlen, a Mazda5-ös koppintásnak is a már rég feledésbe merült Rover Montego padlólemez adja az alapját. Annyi a módosítás mindössze az eredeti brit autóhoz képest, hogy immár japán eredetű – Daihatsutól vásárolt – 1,3 literes benzinmotort szerelnek az orrába.

A Yema A-MPV típusa 4505 mm hosszú, a szélesség 1,72, a magasság 1,73 méter, a tengelytáv 2,72 méter. Jövőre indul a sorozatgyártás, a hírek szerint 2,1 millió forintnak megfelelő jüant kell majd érte fizetni, extraként az ötfokozatú, kézi váltó helyett négyes automatát is lehet majd kérni. Később majd 1,5 literes, Toyota-eredetű négyhengeressel is elérhetővé teszik majd az autót kínaiak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!