Pár héttel ezelőtt láttak napvilágot a még be sem mutatott Volvo S90-es kisautót ábrázoló képek, amelyek egy kínai autómodelleket áruló weboldalra kerültek fel. Nos, most kiderültek az ügy részletei is.

A Volvo rendelte meg a Norev cégtől a 2000 darab 1:42-as méretarányú kisautót, amelyek közül 20 darabot a cég egy alkalmazottja ellopott, és kapcsolatait felhasználva eljuttatott a már említett weboldalhoz, ahol aztán felkerült a még be sem mutatott autó a webshopba. A Volvo cég ugyan gyorsan, de nem elég gyorsan reagált, 18 kisautót tudott visszaszerezni az ellopott 20-ból úgy, hogy azokat megvásárolta, kettőt már kipostáztak egyéb vásárlóknak.

Alain Visser, a Volvo autógyár értékesítési igazgatója szerint a máka jól jött ki az ügyből, ugyanis világszerte olyan címekkel jelent meg az új modell formája, mint „Itt az A7-gyilkos Volvo”. Az új kupészerű autótól azt remélik a svédek, hogy az XC90-es 40 százalékos hódítási arányához képest az új limuzin vásárlóinak 80 százaléka jön majd más márkától.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!