A feldkircheni Rudi Dietl haszonjármű-kereskedő elhatározását először is némi asztalosmunka követte, mintegy 150 munkaóra alatt összeállították azt a fa dobozt, amelyet aztán beborítottak a mézeskalács-tésztával. Az eredmény egy majdnem életnagyságú, az eredetire megszólalásig hasonlító, első szériás Volkswagen Transporter lett.

Egy 14 fős csapat dolgozott azon, hogy a 280 kg tömegű, összesen mintegy 45 négyzetméternyi mézeskalácsot megfelelően a vázra rögzítse. Végül fehér és (8 liter) piros ételfestékkel kevert csokoládéval színezték be az alkotást, amelyet aztán internetes árverésen kínáltak fel értékesítésre.

A befolyó összeggel rákbeteg gyermekek gyógyítását segítik, a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri központja nyerte meg az egyedülálló alkotást, 2520 eurót fizetett érte. Egy 600 kilométeres utazást követően már meg is érkezett a süti a cégközpontba, ahol méltó módon fogadták azt, nem sokára pedig a cége óvodába szállítják át azt a gyermekek legnagyobb örömére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!