Nem kell a japán Mitsuoka manufaktúrának rettegnie, a Nissan nem akarja elvenni a kenyerüket a meglehetősen szokatlan és eléggé retrós orral, amelyet a Nissan NV200 London Taxi kapott. Utóbbi annak köszönhető, hogy amikor a városvezetés meglátta a széria megjelenésű prototípust, arra kérte a gyárt, hogy egy könnyebben felismerhető autót tervezzenek, amelyet bárki taxiként ismer fel az utakon.

A Nissan londoni formatervező-központjában dolgozó mérnökök ekkor hozzáláttak a nagy átalakításhoz, ami valójában elég kicsi. Épp csak az első műanyag lökhárítót cserélték le, az első sárvédők és a motorháztető is széria maradt. A kerek fényszórók és a hatalmas méretű hűtőrács mellett említést érdemlő újítás a TAXI tábla LED-es háttérvilágítása, amely messzebbről látszik. Azt is igyekeztek kiemelni, hogy a tolóajtó milyen praktikus, hiszen azt szétnézés nélkül (rengeteg a kerékpáros Londonban) gyorsan ki lehet nyitni, márpedig egy taxinál, különösen éjszakai üzemmódban gyakran előfordul, hogy a belső tér tisztaságának megőrzése érdekében gyorsan kell szabad levegőre tenni az utas fejét. Magyarul ne hányja tele az utasteret a kedves vendég.

Hasonlóan praktikus megfontolásból távolították el a hátsó részéből (csak itt szállít utasokat az autó) a pohártartókat, a tapasztalatok szerint ezeket amúgy se használják a járműben csak pár percet töltő vendégek, azonban jellemzően itt felejtik telefonjukat és zenelejátszójukat. A Nissan szerint jelentős károsanyag-kibocsájtás csökkenést jelent, hogy 1,6 literes benzinmotorral és hatfokozatú automatikus váltóval szerelik az NV200 London Taxi-t, jövőre pedig már akár elektromos hajtással is választható lesz az autó. Ezt a speciális modellt csak a Glyn Hopkin márkakereskedő kifejezetten ehhez az autóhoz épített szalonjában lehet majd megvásárolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!