Szerdán volt a nagy nap, ekkor készült el az 1958.-as évjáratú Cadillac Sedan DeVille típusú veteránautó felújítása, és a tulajdonos elégedett volt a munkával. Már a hazaúton voltak, amikor a németországi B173-as országúton, Naila közelében bekövetkezett a baleset.

Az utánfutó elkezdett lengeni, azaz jobbra-balra csapódni, és a vontatójármű, egy Mercedes V 220 CDI típusú kisbusz ereje nem volt elég ahhoz, hogy gyorsítással „kihúzza” a problémás állapotból a járművet – talán a nagy tömeg is gondot jelentett, hiszen egy ilyen korú és méretű amerikai autó megvan vagy 2 tonna, a vontató Mercedes kisbusz ennél azért könnyebb. Némi csalinkázást követően az árokba borult a szerelvény.

Mindez a Cadillac tulajdonosának szeme láttára történt, ő ugyanis egy másik autóval követte a frissen felújított kocsit. A Mercedes 40 éves vezetője, és a vele az autóban utazó 15 éves fia könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet, kórházba szállították őket, de csak a sebek bevarrása miatt. A Mercedes kisbusz, az utánfutó és a Cadillac Sedan DeVille is totálkáros lett a balesetben.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!