Bob Russel 1968-ban 3000 dollárt fizetett a nagyon menő, alig egy éves Austin Healey 3000-esért, amellyel aztán nem sokkal később randevúzni is elvitte újdonsült barátnőjét, azonban a második romantikus vacsora közben ellopták az autót. Később végül házasság lett a kezdődő kapcsolatból, de Bobot nem hagyta nyugodni az ellopott autó, azóta is gyakran kutatta a hirdetési oldalakat.

Idén májusban aztán sikerrel járt, egy internetes árverésen fedezte fel az autóját, amelyet egy kaliforniai kereskedő árult. A ma 66 éves nyugdíjas se hitte, hogy ez megtörténhet, hiszen több mint négy évtized alatt se változott sokat a roadster. A kereskedő, a Beverly Hills Car Club együttműködött az egykori tulajdonossal, de hiába volt nála az eredeti forgalmi és kulcsok, a rendőrségi jegyzőkönyveket már nem találta. A kereskedésnek egy olyan férfi adta el az autót, aki azt állította, 1970 óta a családjának a tulajdonában volt az autó, csak elkeverte a papírokat – érdekes módon az időpont megegyezett az ellopáséval. Mivel Bob Russel nem tudta igazolni történetét, a kereskedő azt ajánlotta fel neki, hogy 24 000 dollárért megvásárolhatja az autót. Szerencsére azonban a Philadelphiai rendőrségen több napos keresést követően a rendőrök megtalálták a még papíron archivált eredeti jegyzőkönyveket, amelyet segítségével aztán visszakapta autóját a legális tulajdonos. Mindössze a rendőrségi lefoglalás 600 dolláros költségét és az autó 800 dolláros hazaszállítását kellett kifizetniük.

Június 23-án ért haza az autó, amelynek most a felújítását fontolgatja a nyugdíjas. Sok munkája nem lesz, a motor jár, vezethető az Austin Healey 3000, a fékekkel azonban foglalkozni kellene. Abból a szempontból is jól jött az autó megtalálása, hogy Russel úr egy évvel ezelőtt adta el Porsche 911-esét és ült át egy Toyota Camry-be. Most tulajdonképpen ingyen lett az övé egy újabb veterán, ráadásul egy olyan, amelyet egy egész életen át keresett. A felesége is megkönnyebbült, mert Bob már nem zaklatja őt az ellopott Austin Healeyvel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!