Tony Fernandes korábban egy nehéz anyagi helyzetben lévő vállalkozástól szerezte meg a Team Lotus név használatának jogát, amelyről még két-három tulajdonossal korábban mondott le a Lotus autógyár.

Ennek köszönhető, hogy az F1-ben jelenleg két Lotus csapat is versenyez, mindkettő jogosan használva a nevet. Új elemként a csapatot birtokló Tony Fernandes üzletember most egy pénzügyi befektetőtől megvásárolta a brit Caterham autógyárat, amely a Lotus Super 7 gyártási jogokkal rendelkezik. Az új tulajdonos majd a Brit Nagydíjon fogja leleplezni a terveit, addig is azonban egy 25 darabos Team Lotus limitált szériát készít a Caterham.

Huszonöt darab Tem Lotus színekben pompázó Caterham készül azonnali hatállyal, a további terveket a Brit Nagydíjon jelentik be Huszonöt darab Tem Lotus színekben pompázó Caterham készül azonnali hatállyal, a további terveket a Brit Nagydíjon jelentik be

A hírek szerint a tavaly nyereséges Caterham márka tovább folytathatja eddigi működését, azaz se költözés, se új modellek ráerőltetése nem szerepel a tervekben. A kínálat gerincét továbbra is a Super 7 adja, azonban elképzelhető, hogy a nemrég bemutatott Caterham-Lola SP/300.R pályaautónak elkészítik az utcai változatát.

Eredetileg a Lotus márkát akarta megszerezni Tony Fernandes, helyette be kell érnie a Super 7 gyártási jogokat birtokló Caterham-mel Eredetileg a Lotus márkát akarta megszerezni Tony Fernandes, helyette be kell érnie a Super 7 gyártási jogokat birtokló Caterham-mel