A nyolcvanas évek Szupercsapat tévésorozata adta az ötletet az Opel Special Vehiclesd munkatársainak, amikor arról volt szó, hogy a Zafira Life egyterű különleges változatát kell elkészíteni az oscherslebeni Opel találkozóra, ahol a gyári veteránautók és a 120 Év speciális modellek mellett állították ki az új modellt.

A filmautóhoz hasonlóan nagy felnik, hátsó spoiler és egyedi fényezés teszi különlegessé a megjelenést, utóbbi sötétkék, fehér és neonzöldet kombinál, ugyanez jellemző a belső térre is. Az első sorban az Insignia GSi üléseit helyezték el, a második és harmadik sorban két-két forgatható, karfás fotel található. Az utastérben 800 W-os hifit is elhelyeztek, ez a zenén kívül a V8-as hangot is generálja.

A motortérben a gyári legerősebb hajtás, a 177 lóerős 2,0 literes dízel található, a váltó nyolcfokozatú automatikus. Légrugók segítségével lehet állítani a hasmagasságot akár távirányítóval, az első tengelyen 380 mm-es tárcsákat alkalmaznak négydugattyús nyergekkel, a 20 colos BBS felnikre Michelin Cup 2-es abroncsokat szereltek. Az Opel egyébként minden, az O-Team Zafira Life-on látható átalakításra megszerezte a TÜV áldását, tehát elméletileg bárki megrendelheti magának az átalakítást részben vagy egészben.