Felülmúlja a várakozásokat a Škoda Kodiaq szabadidő-autó hazai fogadtatása, a Magyarországnak kiosztott 500 autós mennyiségnek már a 75 százalékát előre értékesítették – az eladások 85 százaléka jól felszerelt dízelmotoros autó –, aki most megy be a márkakereskedésbe, azt vagy elküldik, mert már nem fogadnak be szerződést, vagy valamikor a negyedik negyedévre vállalják az átadási időpontot. Nem csak nálunk van ez így, épp azon törik a fejüket a Kvasiny gyár mérnökei, hogyan tudnának a tervezettnél pár tízezerrel több példányt legyártani a nagy szabadidő-autóból.

A fotókon a Kodiaq Sportline látható

A forgalmazás az egyszerű Kodiaq-kal indult, a nyáron csatlakozik a szabadidő-autós körítésű Scout modell, és az ősz végén jön meg a Sportline. Utóbbi csak ideiglenes csúcsmodell, hiszen jövő  nyáron kerül a kereskedésekbe a Laurin & Klement nevű luxusváltozat, amelyet majd 2018 őszén követ az RS sportmodell. Utóbbira azért kell ilyen sokat várni, mert az a második karosszériaváltozattal együtt történik, akkorra várható a Kodiaq szabadidő-kupé megjelenése. Az RS egyébként a 2,0 literes biturbó dízelt kapja 240 lóerős teljesítménnyel, DSG váltóval és összkerékhajtással együtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!