A Beijing Auto még a General Motorstól vásárolta meg a Saab 9-5-ös padlólemezét és technikáját amikor a svéd leányvállalat csődbe ment, ennek segítségével alapította meg az angolul Senova néven futó autómárkát, amely egyébként azzal a két kínai írásjeggyel jelölnek hazájában, amelyet korábban a Saab használt.

A kínai cég a saját fejlesztésű 1,8 literes turbómotor (177 LE) mellett Saab-eredetű 2,0- és 2,3 literes (204 és 250 LE) turbómotorral illetve villanymotoros hajtással is kínálja a Senova D70-est és a nyújtott tengelytávolságú D80-ast. Most pedig egy webáruházban felbukkant az a készlet, amelynek segítségével igazi Saabot lehet faragni az álruhás limuzinból. Hűtőrácsbetét (krómos, arany vagy karbon), feliratok a csomagtérfedélre és a motorháztetőre és a felnik közepére helyezhető jelvények alkotják a csomagot, amelyért 560 jüant, azaz nagyjából 24 ezer Ft-ot kérnek – az arany feliratok és a karbon keret felárasak. Noha a gyár hivatalosan elhatárolódik a Senova-Saab átalakító készlettől, a márkakereskedésekben szívesen beépítik azt az ügyfél kérésére.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!