Folyamatosan gyarapodik az indiai Mahindra konszern autó- és motorkerékpár üzletága, a dél-koreai Ssangyongot követően a Peugeot motorkerékpárokat gyártó üzletágát vásárolták fel, majd nem is olyan rég a Saab márkát kontrolláló NEVS konzorciumban is meghatározó befolyást szereztek. És még mindig van szabad készpénze a cégnek, úgyhogy nem állnak meg.

Elemzők szerint miután a Mahindra tavaly felvásárolta a Peugeot Motorcycles SA részvénytársaságot, még 1,3 milliárd dolláros készpénz-állománnyal rendelkezett, amiből a Saab márkát birtokló NEVS felvásárlását finanszírozta. Bőven van még ebből a pénzből, úgyhogy tovább folytatják a terjeszkedést, a hírek szerint hamarosan várható annak a bejelentése, hogy megvásárolták az olasz Pininfarina formatervező stúdiót. Ennek a hírnek a hatására az olasz cég részvényei 26 százalékkal emelkedtek, a Mahindra részvényeinek árfolyama 1,5 százalékkal erősödött. A nagy nevű Pininfarina az utóbbi 11 évből 10-ben veszteséges volt, leginkább azért, mert az autógyára rossz kihasználtsággal működött, három évvel ezelőtt be is zárták azt – a Mahindra és a Ssangyong márkák ennek a segítségével tudnák ellátni az európai piacot autókkal, a formatervező stúdió pedig továbbra is független cégként működne tovább.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!