Mini Inspired by Goodwood névre hallgat a brit miniautó legújabb limitált változata. Senkit ne tévesszen meg a név, nem a híres angol autós találkozóra utalnak ezzel, a Rolls-Royce gyár is Goodwoodban található.

Mivel mindkét márka, a Mini és a Rolls-Royce is a BMW tulajdona, csak idő kérdése volt, mikor jön létre ez az együttműködés – amivel ráadásul az Aston Martin Cygnetnek is megfelelő ellenfelet tudnak kínálni. Az autót egyébként a Rolls-Royce formatervező részlegének munkatársai állították össze.

Rolls-Royce anyagokat használtak a belső térhez Rolls-Royce anyagokat használtak a belső térhez

Ez kívül speciális Gyémántfekete vagy Zátonykék metálfényezést jelent, sokküllős 17 colos felniket. A lökhárítók megfelelnek a limitált széria alapját adó Cooper S változatnak, a motorháztető már a Cooper D-ről származik, csak nem vágtak ki rajta a légbeömlőt. A legnagyobb figyelmet egyébként a belső tér átalakítására fordították a Rolls-Royce tervezői. Az utastérben található bőrkárpit, padlószőnyeg (gyapjú), tetőburkolat (kasmír) mind a luxusmárka Cornsilk színű anyagaiból készültek, a diófagyökér fabetéteket a Rolls-Royce gyárban készítik el.

Goodwoodban, a Rolls-Royce asztalosműhelyében készítették el a diófagyökér-fabetéteket Goodwoodban, a Rolls-Royce asztalosműhelyében készítették el a diófagyökér-fabetéteket

Azt egyelőre nem árulták el, mennyibe fog kerülni a rengeteg kézi munkával még exkluzívabbá tett Mini Cooper S, de azt már most is tudni lehet, hogy csak egy év múlva, 2012 tavaszán kerül a kereskedésbe az ezer példányra limitált széria első darabja.

Rengeteg kézi munkával teszik egyedivé a Minit - a limitált széria árát nem árulták el Rengeteg kézi munkával teszik egyedivé a Minit – a limitált széria árát nem árulták el