Soha rosszabb hétfőt: a PSA Csoporot reggel megvásárolta az Opelt, délután pedig az európai Év Autója díjat is bezsebelhette a Peugeot 3008-as jóvoltából. Az utolsó fordulóba hét autó került: Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-osztály, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR és Volvo S90/V90. Ezek közül kellett választaniuk a zsűritagoknak.

319 szavazattal végül ha nem is fölényesen, de egyértelműen a Peugeot 3008-as szabadidő-autó győzött, a végül 296 szavazatot szerző Alfa Romeo Giulia előtt, a dobogó harmadik fokára a Mercedes E-osztály került 197 szavazattal.

Magyarországot Csikós Zsolt és Gajdán Miklós képviselte a zsűriben, náluk az Alfa Romeo Giulia került az első helyre, a Mercedes E-osztály és a Peugeot 3008-as holtversenyben a másodikra, majd holtversenyben szintén a Toyota C-HR és a Volvo S90/V90 következett, a sort a Citroën C3 és a Nissan Micra zárja szavazataik alapján.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!