A cég által kifejlesztett Forged Composite karbonszövet használatával sikerült 40 kg-ot lefaragniuk a mérnököknek a Huracán saját tömegéből, ehhez hozzájön a cég eddigi legerősebb V10-es szívómotorja, amely 640 LE (8000/perc) és 600 Nm (6500/perc) teljesítményű, és máris kész a Performante nevű változat.

Ez a leggyorsabb szériaautó a Nürburgring Nordschleifén, ahol 6:52.01-es köridőt futott. Mindez javarészt az Aerodinamica Lamborghini Attiva elnevezésű, számítógéppel vezérelt dőlésszögű első-hátsó légterelőnek köszönhető, amely fékezéskor például 750 %-kal növeli a leszorító-erőt a jobb tapadás érdekében.

A nagyobb teljesítmény és alacsonyabb tömeg, no meg szárnyakat adtak az autónak azt eredményezi, hogy mindössze 2,9 másodperc kell a 100 km/h, 8,9 másodperc a 200 km/h eléréséhez, a csúcssebesség pedig 325 km/h. A Lamborghini Huracán Performante tudását pár extrával tovább lehet növelni, feláras az elektronikus vezérlésű lengéscsillapítás és a változó áttételezésű kormánygép. Adók nélkül 195 040 euró a vételár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!