Eddie Jordan úgy döntött, hogy értékesíti azokat a vagyontárgyait, amelyek még abból az időből maradtak meg, amikor még csapattulajdonos volt. Ez két versenyautót jelent, no és számos trófeát, amelyet az évek alatt begyűjtött az istálló.

– Történeti jelentőségük és a jó emlékek miatt tartottam meg ezeket az autókat, amelyek sokat jelentettek a csapatnak – nyilatkozta Eddie Jordan – Ideje megszabadulni tőlük, és a pénz gyermekek és családtagjaik rák elleni küzdelmére (CLIC Sargent) és fiatalemberek életének egyenesbe hozására (Amber Alapítvány) megy.

A Jordan istálló legelső autójának (191-es alvázszám) különleges jelentőséget kölcsönöz, hogy ezzel indult Michael Schumacher élete első F1-es versenyén, az 1991-es Belga Nagydíjon. Még az akkori 7-up fényezését viseli az autó, amelyhez adják azt a sisakot is, amelyen Michael Schumacher szignójával köszöni meg Eddie Jordan-nek a lehetőséget, hogy élete első Grand Prix futamán indulhatott. Még akkor is, ha kuplunghiba miatt alig 400 métert tett meg a német pilóta…

A másik autó a 198-as alvázszámú példány, amely azért különleges, mert ezzel szerezte első Grand Prix győzelmét a csapat. Damon Hill az 1998-as Belga Nagydíjon hozta be elsőként az autót, és ezzel a csapat konstruktőri világbajnoki címet is elnyerte ebben a szezonban – ez a trófea is ott van a gyűjteményben. Összesen 12 serleg, 8 sisak és egyéb memorabília alkotja a csomagot, amelynek minden eleméhez Eddie Jordan által szignált származási okirat is tartozik, aki személyesen adja majd át a gyűjteményt a vásárlónak. Az értékesítéssel megbízott Cars International vállalkozás egyébként megfelelő díjazás ellenében vállalja az autók üzemeltetését is, egy teljes F1 csapat áll a kedves ügyfél rendelkezésére, ha úgy kívánja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!