Spanyolországban közreadták az első információkat a Renault Mégane GT dízelváltozatáról. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az 1,6 literes négyhengeres biturbó változatát kapja, de csak most tudtuk meg, hogy 165 lóerő lesz a csúcsteljesítmény.

A Mégane GT-ben csak a 7 fokozatú dupla kuplungos váltóval adják majd a dízelt, ez is hozzájárul ahhoz, hogy sokkal drágább a 205 lóerős benzines turbónál. Amíg azzal 25 500 euró a listaár Spanyolországban, a dízelért legalább 30 650 eurót kérnek, az 5150 eurós differencia pontosan 1,6 millió Ft-nak felel meg – a kombi karosszéria felára 850 euró. De legalább alacsonyabb fogyasztással vigasztalódhatnak a biturbó dízel vásárlói, a szabványos átlag 4,9 l/100 km gázolaj, ami jóval elmarad a benzines 6 l/100 km-es értékétől. Ezen kívül várhatóan még idén ősszel megismerhetjük majd az új Mégane RS-t is, amelynek műszaki tartalmáról még semmit nem tudni azon kívül, hogy az is megkapja majd az összkerék-kormányzást.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!